+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Costa del Sol

FELIPE VI-THEATER ESTEPONA

Estepona maakt 2021 "samenstelling voor symphonische band"

Dit evenement, dat cultuur en kunst promoot onder de jeugd van Estepona, zal in deze zevende editie de beste compositie toekennen, ter herdenking van het 80-jarig bestaan van de gemeentelijke band van Estepona. De deadline voor ontvangst van werken blijft open tot 31 december 2020

De gemeenteraad van Estepona heeft de zevende editie van de Estepona Crea-wedstrijd bijeengeroepen, die dit keer de beste 'Composition for Symphonic Band' zal uitreiken ter gelegenheid van de herdenking van de 80e verjaardag van de oprichting van de gemeentelijke band van Estepona (1940-2020 ). Op deze manier is het de bedoeling de muziekcultuur te promoten en te verspreiden door bandmuziek te promoten, zo diep geworteld in de cultuur van onze mensen.


In deze speciale oproep kunnen alle muzikanten / componisten van legale leeftijd, van elke nationaliteit, deelnemen aan de wedstrijd, zich onthouden van leden van de organisatie en eerstegraads familieleden, evenals leden van de gemeentelijke band van Estepona.


Er wordt een unieke en ondeelbare prijs toegekend met een economische dotatie van 10.000 euro. Naast de geldprijs ontvangen de auteurs van de drie werken die zijn geselecteerd als finalisten een trofee, gebeeldhouwd door de lokale kunstenaar Juan Miguel Quiñones.


De wedstrijd Estepona Crea werd gelanceerd in 2015 met als doel het promoten en stimuleren van cultuur en kunst onder de jeugd van de stad. Op cyclische basis zijn verschillende modaliteiten vastgesteld; het eerste jaar, schilderen en dansen; in 2016 werden de modaliteiten Muziek en Literatuur toegekend; in 2017 Theater en fotografie; in 2018 Audiovisual Creation and Sculpture en in 2019 dance and voice.


De deadline voor de ontvangst van werken blijft open tot 31 december 2020, 14.00 uur. De werken moeten worden opgestuurd per post, per koeriersdienst of per persoonlijke levering aan de Cultuurdelegatie, gevestigd op afhankelijkheden van het Padre Manuel Cultureel Centrum, C / San Fernando nr. 2, Estepona, CP 29680, (Málaga) Spanje, met in de envelop de naam van de wedstrijd "Estepona CREA 2021. Internationale compositiewedstrijd voor symfonische band".


De jury bestaat uit drie personen die worden erkend in de wereld van compositie en / of muzikale leiding, die drie finalisten zullen selecteren, die worden aangekondigd in maart 2021, een maand voor de prijsuitreiking, gepland in april, in het Felipe VI Auditorium. De drie finalisten worden uitgevoerd door de gemeentelijke band van Estepona, de beslissing van de jury wordt bekendgemaakt en de prijs wordt uitgereikt aan de auteur van het winnende werk.

ESTEPONA BASES MAAKT 2021

Prijs: € 0