+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Costa del Sol

HUIS VAN DE TEJERINAS ESTEPONA

Tentoonstelling "aquarellen: andrã©s en hervã¡s in acepsa"

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat kamer 1 van het Casa de Las Tejerinas, gelegen op de Plaza de las Flores, vanaf aanstaande vrijdag 26 februari om 16.30 uur de tentoonstelling "Aquarellen: Andrés en Hervás in ACEPSA" zal organiseren, uitgevoerd door José Miguel Andrés Gutiérrez en Alfonso Hervás Cárdenas.

Met deze tentoonstelling, die uit 36 werken bestaat, is het de bedoeling om de activiteit te laten zien die de twee kunstenaars gezamenlijk hebben ontwikkeld, tussen oktober 2019 en maart 2020, met een groep mensen met schizofrenie, die allemaal behoren tot de ACEPSA Association (Asociación van zorgverleners en getroffen door schizofrene aandoeningen en bijbehorende pathologieën van Andalusië).

De praktijk van dit project bestond uit een inwijdingsworkshop schilderen door kleur, die gericht was op het therapeutisch gebruik van kunst om de levensomstandigheden van de getroffen mensen te verbeteren, socialisatie en de ontwikkeling van een werk dat publiciteit geeft aan de vereniging om de Vereniging consolideren en kunnen uitbreiden naar nieuwe gebruikers en faciliteiten.

De workshop werd uitgevoerd in wekelijkse sessies van twee uur en dankzij de eerste uitgevoerde werken kon de vereniging in februari 2020 deelnemen aan de jaarlijkse kunstbeurs van het Gran Hotel Benahavís, hoewel deze moest worden onderbroken door de storing van SARS-COV-19 en de dood van Pedro Belinchón, oprichter en voorzitter van de vereniging.

Alfonso Hervás Cárdenas studeerde psychologie in Granada en ontwikkelde zijn professionele werk in het Penitentiair Psychiatrisch Ziekenhuis in Sevilla, later studeerde hij Schone Kunsten aan de faculteiten van Sevilla en Granada.

José Miguel Andrés Gutiérrez studeerde Technische Architectuur in Sevilla, later studeerde hij Schone Kunsten aan de Faculteit van Granada. Hij was leraar op de afdeling tekenen, op verschillende Andalusische middelbare scholen en artistiek baccalaureaat.

De tentoonstelling is t / m 11 maart te bezoeken, van dinsdag tot en met zaterdag, van 09:00 tot 18:00 uur, met gratis toegang.

Prijs: € 0